دسته بندی خدمات

br
loadin-name
انتخاب خدمت
تعیین تاریخ و زمان
خدمات مورد نیاز
انتخاب آدرس
تایید نهایی

چکاپ های دوره ای

مشاهده سایر خدمات

چکاپ های دوره ای

به منظور ارزیابی سلامت عمومی و جسمانی یک فرد به صورت متناوب و دوره ای می توان چکاپ هایی انجام داد. در چکاپ دوره ای علائم حیاتی فرد مورد بررسی قرار می گیرد. در واقع علائم حیاتی برای اندازه گیری عملکردهای اساسی و بنیادین بدن استفاده می شود و نشانه های بیماری‌های احتمالی و پیشرفت به سمت بهبودی را برای پرستار مشخص می نماید. عمده ترین مقیاس ها در علائم حیاتی شامل درجه حرارت، نبض، فشارخون، تنفس و درصد اشباع اکسیژن خون شریانی می باشد.


هزینه چکاپ های دوره ای در منزل

هزینه انجام چکاپ های دوره ای در منزل توسط پرستاران سرویک به ازای هر خدمت درخواستی 100 هزار تومان می باشد.

 

نحوه ثبت سفارش

جهت ثبت سفارش ابتدا نوع خدمت دریافتی را مشخص نموده و کلیه اطلاعات درخواستی را پر کنید، سپس کارشناسان سرویک با شما تماس می گیرند و پرستار به محل دریافت خدمت اعزام خواهد شد.

 

نحوه ارائه خدمت

پس از تایید سفارش، کارشناسان سرویک با شما تماس خواهند گرفت و هماهنگی های لازم جهت اعزام پرستار انجام خواهد شد.

پس از ثبت سفارش مبلغ 50 هزار تومان هزینه ایاب و ذهاب در فاکتور نهایی اعمال خواهد شد.

 

علائم حیاتی چیست؟

علائم حیاتی مقیاس عینی عملکردهای فیزیولوژیکی ضروری یک موجود زنده است. آنها را "حیاتی" نام گذاری کرده اند چرا که اندازه گیری و ارزیابی آنها اولین گام حیاتی برای هر ارزیابی بالینی است. اولین مجموعه معاینات بالینی و ارزیابی هر نفر، علائم حیاتی اوست.

تریاژ بیماران در بخش مراقبت های ویژه یا اورژانس بر اساس علائم حیاتی آنها انجام می شود زیرا میزان اختلالی را به پزشک نشان می دهد.

علائم حیاتی اندازه گیری اساسی ترین عملکردهای بدن هستند. 4 علامت حیاتی اصلی که به طور معمول توسط  پرستاران بررسی می شوند عبارتند از:

  • دمای بدن
  • ضربان نبض
  • تعداد تنفس
  • فشار خون

اصولا علائم حیاتی به جهت امور تشخیصی یا پایش مشکلات پزشکی مورد بررسی قرار می گیرند. در صورت داشتن ابزار مناسب در هر مکانی می توان آن ها را اندازه گرفت و بررسی نمود. بررسی علائم حیاتی در قالب چکاپ های دوره ای در منزل توسط پرستاران ماهر به راحتی قابل انجام است.

برای آشنایی بیشتر با این علائم با ما با ادامه مطلب همراه باشید.

دمای بدن

میزان حرارت بدن (دمای طبیعی بدن) یک فرد با توجه به جنسیت، فعالیت در لحظه اندازه گیری، مصرف غذا و مایعات، ساعت شبانه روز و در زنان در مرحله سیکل قاعدگی متفاوت است. دمای طبیعی بدن برای یک فرد بزرگسال سالم از 97.8 درجه فارنهایت (36.5 درجه سانتیگراد) تا 99 درجه فارنهایت (37.2 درجه سانتیگراد) است. دمای بدن افراد را می توان به یکی از روش های زیر اندازه گیری کرد:

1.از طریق دهان:

 دما را می توان از طریق دهان با استفاده از یک دماسنج دیجیتالی که از یک پروب الکترونیکی برای اندازه گیری دمای بدن استفاده می کند اندازه گیری کرد.

2.از طریق مقعد:

 دمایی که از طریق مقعدی گرفته می شود 0.5 درجه فارنهایت تا 0.7 درجه فارنهایت بیشتر از دمای دهانی است. این موضوع در نوزادان شایع تر است زیرا بدن آنها دما را به روش بدن کودکان یا بزرگسالان تنظیم نمی کند.

3.از طریق زیر بغل:

با استفاده از دماسنج دیجیتال می توان دما را زیر بازو اندازه گیری کرد. دمایی که از این مسیر گرفته می‌شود 0.3 تا 0.4 درجه فارنهایت کمتر از دماهای دهانی است.

4.از طریق گوش:

 یک دماسنج مخصوص می تواند به سرعت دمای پرده گوش را اندازه گیری کند که دمای مرکزی بدن (دمای اندام های داخلی) را منعکس می کند.

5.از طریق پوست:

یک دماسنج مخصوص می تواند به سرعت دمای پوست روی پیشانی را اندازه گیری کند. برخی از دماسنج‌ها برای دریافت دما، نیازی به تماس با پوست ندارند.

6.از طریق اندام داخلی:

این روش برای افرادی که در بخش مراقبت‌های ویژه بستری هستند مورد استفاده قرار می گیرد. دما را می توان با پروب هایی که در مری، قلب یا مثانه قرار می گیرند اندازه گیری کرد.

دمای بدن ممکن است به دلیل تب (درجه حرارت بالا) یا هیپوترمی (دمای پایین) غیر طبیعی باشد.

در واقع تب زمانی نشان داده می شود که دمای بدن حدود 1 درجه یا بیشتر از دمای طبیعی افزایش یابد. هیپوترمی به عنوان کاهش دمای بدن به زیر 95 درجه فارنهایت تعریف می شود.

ضربان نبض

 ضربان نبض اندازه گیری ضربان قلب است و نشان دهنده تعداد دفعاتی است که قلب در دقیقه می‌زند. همانطور که قلب خون را در شریان ها جاری می سازد، شریان ها با جریان خون منبسط و منقبض می شوند. گرفتن نبض نه تنها ضربان قلب را نشان می دهد بلکه ریتم قلب و  قدرت نبض را نیز نشان می دهد.

نبض طبیعی در بزرگسالان سالم بین 60 تا 100 ضربه در دقیقه است. ضربان نبض ممکن است با ورزش، بیماری، آسیب و احساسات نوسان داشته باشد و افزایش یابد. به طور کلی زنان 12 ساله و بالاتر نسبت به مردان ضربان قلب سریع‌تری دارند. ورزشکارانی مانند دوندگان که تمرینات قلبی عروقی زیادی انجام می دهند، ممکن است ضربان قلب نزدیک به 40 ضربه در دقیقه بدون مشکل داشته باشند.

چگونه نبض خود را بررسی کنیم؟

 هنگامی که قلب خون را از طریق شریان ها عبور می دهد، با فشار دادن محکم بر روی شریان هایی که نزدیک به سطح پوست در نقاط خاصی از بدن قرار دارند، ضربان ها را احساس می کنید. نبض را می توان در کنار گردن، در داخل آرنج، در مچ دست یا در کشاله ران یافت. غالبا گرفتن نبض از مچ دست راحت‌تر است. اگر از قسمت پایین گردن استفاده می کنید خیلی محکم فشار ندهید. هرگز نبض های دو طرف پایین گردن را همزمان فشار ندهید چرا که ممکن است جریان خون به مغز را مسدود کند.

نحوه گرفتن نبض در منزل

با استفاده از نوک انگشت اول و دوم، رگ ها را محکم اما به آرامی فشار دهید تا زمانی که نبض را احساس کنید.

هنگامی که عقربه دوم ساعت روی عدد 12 است، شمردن نبض را شروع کنید.

نبض خود را برای 60 ثانیه بشمارید (یا 30 ثانیه و سپس در 2 ضرب کنید تا ضربان در دقیقه محاسبه شود). هنگام شمارش، به طور مداوم ساعت را تماشا نکنید، بلکه روی ضربان‌های نبض تمرکز کنید. اگر مطمئن نیستید، از شخص دیگری بخواهید که شمارش را انجام دهد.

تنفس

تنفس فرآیندی است که در آن گازهای اکسیژن و دی‌اکسید‌کربن بین خون و سلول‌ها تبادل می شود. مرکز عمل تنفس در بصل‌النخاع است که کنترل غیرارادی تنفس را به عهده دارد.

تعداد تنفس در هر دقیقه زمانی اندازه گیری می شود که فرد در حالت استراحت است. میزان تنفس معمولا با ورزش، تب، بیماری و سایر وضعیت پزشکی بیمار افزایش می یابد. تعداد تنفس طبیعی در یک انسان بالغ بزرگسال 12 تا 20 بار در دقیقه به صورت منظم و بدون صدا می‌باشد. در نوزادان و کودکان این تعداد بیشتر است و 30 تا 60 بار و در کودکان تا 12 سال 15 تا 40 بار می‌باشد.

فشار خون

 فشار خون نیرویی است که خون در هنگام انقباض و رها شدن قلب به دیواره های شریان فشار می آورد. هر بار که قلب می تپد، خون را به داخل رگ ها پمپاژ می کند. هنگامی که قلب فشرده می شود، فشار خون بالا می رود. هنگامی که قلب آرام می شود، فشار خون کاهش می یابد.

هنگام اندازه گیری فشار خون دو عدد ثبت می شود. به عدد بالاتر فشار سیستولیک می گویند که در واقع به فشار داخل سرخرگ هنگامی که قلب منقبض می شود و خون را در بدن پمپاژ می کند اطلاق می شود. عدد پایین تر، فشار دیاستولیک نامیده می شود که به فشار داخل شریان زمانی که قلب در حالت استراحت است و پر از خون است، اشاره دارد. هر دو فشار به عنوان "mm Hg" (میلی متر جیوه) ثبت می شود. فشار خون بالا به طور مستقیم خطر حمله قلبی، نارسایی قلبی و سکته را افزایش می دهد. با فشار خون بالا، سرخرگ ها ممکن است مقاومت بیشتری در برابر جریان خون داشته باشند که باعث می شود قلب برای گردش خون بیشتر کار کند.

انواع فشار خون

فشار خون به عناوین فشار خون طبیعی، بالا، مرحله 1 یا مرحله 2 طبقه بندی می شود.

فشار خون طبیعی: سیستولیک کمتر از 120 و دیاستولیک کمتر از 80 (120/80) است.

فشار خون بالا: سیستولیک 120 تا 129 و دیاستولیک کمتر از 80 است.

مرحله 1: فشار خون بالا سیستولیک 130 تا 139 یا دیاستولیک بین 80 تا 89 است.

مرحله 2: فشار خون بالا زمانی است که سیستولیک 140 یا بالاتر یا دیاستولیک 90 یا بالاتر باشد.

این اعداد فقط باید به عنوان راهنما استفاده شوند. یک بار اندازه گیری فشار خون که بالاتر از حد طبیعی است لزوما به معنای وجود مشکل نیست.

دستورالعمل های پایش فشار خون در منزل

  • 30 دقیقه قبل از اندازه گیری فشار خون سیگار نکشید.
  • قبل از اندازه گیری فشار خون نوشیدنی های کافئین دار ننوشید.
  • قبل از اندازه گیری فشار خون ورزش نکنید.
  • قبل از اندازه گیری فشار خون مثانه را تخلیه نمایید.
  • قبل از اندازه گیری به مدت 5 دقیقه استراحت کنید.
  • پاهای خود را مستقیم روی زمین نگه دارید.
  • بازوی خود را روی یک سطح صاف جامد (مانند یک میز) طوری که قسمت بالای بازو در سطح قلب باشد قرار دهید.

وسط کاف را مستقیما بالای خم آرنج قرار دهید. مراحل را انجام دهید و عدد را از روی دستگاه بخوانید.

با یک بار فشار خون بالا نترسید، اما اگر چندین مرتبه فشار خون بالا بود یا اگر فشار خون شما به سیستولیک (عدد بالا) 180 یا بالاتر یا دیاستولیک (عدد پایین) 110 یا بالاتر رسید، سریعا به مراکز درمانی مراجعه کنید.

اشتباهاتی که باعث پائین تر نشان دادن فشارخون می شوند :

1 - اختلالات شنوائی

2- سر و صدای محیط

3- استفاده از بازوبند خیلی عریض

4- گذاشتن نادرست گوشی در گوش

5-باز کردن سریع پیچ پمپ

6- استفاده از لوله های رابط ترک خورده و یا دارای پیچ و تاب

7- گذاشتن گوشی در ناحیه ای دورتر از شریان

8- باد نکردن کاف تا میزان 30-20 میلیمتر جیوه بالاتر از درجه ای که نبض در آن درجه محو شده است .

9 - قرارگیری بازو بالاتر از سطح قلب

تست قند خون

در بیماری مانند دیابت میزان قند خون بیش از حد طبیعی و مورد نیاز بدن است و برای تشخیص این بیماری از تست قند خون که یکی از تست‌های رایج و بسیار پرکاربرد است استفاده می شود. در صورتی که فرد به دیابت مبتلا باشد برای پایش وضعیت یا به منظور چکاپ های دوره ای و پیشگیری از ابتلا به دیابت می توان آزمایش قند خون را در منزل انجام داد تا میزان گلوکز موجود در خون فرد مورد بررسی قرار گیرد.

انواع آزمایش قند خون

این آزمایش که روشی موثر برای بررسی وضعیت قندخون و پایش آن است در موارد ذیل انجام می شود:

1.آزمایش قند خون ناشتا:

در این نوع آزمایش فرد می بایست از 12 ساعت قبل از تست (شب قبل) چیزی میل نکند و صبح برای انجام آزمایش ناشتا باشد. تکنسین آزمایشگاه از طریق سرنگ نمونه خون فرد را برای آزمایش می گیرد.

2.آزمایش قند دو ساعته:

در این نوع آزمایش فرد می بایست دو ساعت پس از میل نمودن غذا آزمایش بدهد. تکنسین آزمایشگاه از طریق سرنگ نمونه خون فرد را برای آزمایش می گیرد.

3.آزمایش قند سه ماهه

در این آزمایش نمونه خون فرد توسط تنکسین آزمایشگاه گرفته می شود تا میزان قند خون طی سه ماه قبل از نمونه گیری مورد بررسی قرار گیرد.

آزمایش قند خون در منزل

برای اندازه گیری قند خون به صورت لحظه ای در منزل می توان از دستگاه های اندازه گیری قند خون استفاده نمود. این دستگاه ها از نمونه خون انگشت استفاده می کنند. عدد نشان داده شده روی دستگاه را می توان یادداشت نمود یا در دستگاه ذخیره می شود تا بتوان جهت مقایسه هر مرتبه تست مورد استفاده قرار داد. هر دستگاه تست قند خون شامل سه بخش سوزن، نوار تست و بدنه اصلی دستگاه است که در مراحل مختلف به کار می روند. در صورتی که شخص یه دیابت مبتلا است یا چکاپ دوره ای قند خون انجام می دهد،  فرآیند تست قند خون به صورت ذیل است:

  • دستانتان را با آب و صابون بشویید.
  • موضع را با الکل ضد عفونی کنید.
  • سوزن را وارد نوک انگشت کنید.
  •  انگشت را فشار دهید تا قطره خون از آن خارج شود.
  • نوار را داخل دستگاه بگذارید.
  • هنگامی که دستگاه آماده شد قطره خون را روی نوار تست قرار دهید.
  • دستگاه میزان قند خون را نشان می دهد.

نکته بسیار مهم در این رابطه این است که بسیاری از پاسخ‌های این دستگاه‌ها دقیق نیست و برای به دست آوردن عدد دقیق میزان قند خون خود بهتر است از خدمات تست قند خون در منزل استفاده کنید.

استفاده از این خدمات مزایای زیادی دارد که از جمله آن می توان به موارد ذیل اشاره نمود:

  • بدست آوردن نتیجه دقیق تر از میزان قند خون
  • صرفه جویی در زمان و هزینه
  • آسایش بیمارانی که توانایی حرکت ندارند یا دچار زخم بستر هستند

اهمیت آزمایش قند خون

در واقع آزمایش قند خون بخش مهم پایش دیابت است و در مدیریت آن نقش مهمی ایفا می کند. در صورتی که بخواهیم اثر بخشی دارو های دیابت، تاثیر ورزش یا سایر روش های کاهش قند خون را مورد بررسی قرار دهیم، آزمایش قند خون بسیار اهمیت دارد.

انواع دیابت و زمان تست قند

دیابت نوع 1:

.تست قند ممکن است در زمان های ذیل انجام شود:

  • در صورت استفاده از داروی جدید
  • در صورت تغییر در برنامه روزانه
  • قبل و بعد از ورزش
  • قبل از میان وعده
  • در طول شب
  • قبل از خواب
  • قبل از غذا

دیابت نوع 2:

در صورت ابتلا به دیابت نوع 2 و استفاده از انسولین ممکن است لازم باشد چندین مرتبه در روز قند خون اندازه گرفته شود که معمولا قبل از غذا و قبل از خواب است. در صورتی که از انسولین با اثر طولانی استفاده می شود معمولا قبل از صبحانه و گاهی قبل از شام یا قبل از خواب تست قند خون انجام می شود.