دسته بندی خدمات

br
loadin-name
انتخاب خدمت
تعیین تاریخ و زمان
خدمات مورد نیاز
انتخاب آدرس
تایید نهایی

انما (تنقیه)

اگر فردی دچار یبوست شدید است یا برای تمیز کردن روده بزرگ جهت تشخیص بهتر سرطان روده بزرگ و پولیپ به انما یا تنقیه نیاز پیدا می کند. در واقع تنقیه تکنیکی است که برای تحریک تخلیه مدفوع استفاده می شود و این فرآیند به بیرون راندن مدفوع از رکتوم کمک می کند. گاهی اوقات افراد ترجیح می دهند که خودشان تنقیه را انجام دهند اما در صورتی که به تنهایی نمی توانید این کار را انجام دهید یا به منظور جلوگیری از آسیب باید از متخصص کمک بگیرید. از آنجایی که بعد از انجام انما فرد نیاز دارد که به صورت مکرر از سرویس بهداشتی استفاده کند، انجام تنقیه در منزل گزینه آسان تری است.

برای انجام تنقیه در منزل می توانید از مراکز خدمات پرستاری کمک بگیرید تا علاوه بر دریافت خدمات با کیفیت، در زمان و هزینه نیز صرفه جویی کنید. مجموعه سرویک با پشتوانه 15 سال سابقه، آماده ارائه خدمات مختلفی چون درمان زخم بستر در منزل، پانسمان، انما یا تنقیه در منزل و .... می باشد.

 

هزینه انما (تنقیه) در منزل

هزینه انجام انما یا تنقیه توسط پرستاران سرویک 300 هزار تومان می باشد.

 

نحوه ثبت سفارش

جهت ثبت سفارش ابتدا نوع خدمت دریافتی را مشخص نموده و کلیه اطلاعات درخواستی را پر کنید، سپس کارشناسان سرویک با شما تماس می گیرند و پرستار به محل دریافت خدمت اعزام خواهد شد.

 

نحوه ارائه خدمت

پس از تایید سفارش، کارشناسان سرویک با شما تماس خواهند گرفت و هماهنگی های لازم جهت اعزام پرستار انجام خواهد شد.

پس از ثبت سفارش مبلغ 50 هزار تومان هزینه ایاب و ذهاب در فاکتور نهایی اعمال خواهد شد.
 

انما چیست؟

انما یا تنقیه به تزریق آب یا سایر مایعات در انتهای روده بزرگ اطلاق و با هدف پاک کردن روده و تخلیه کامل آن انجام می شود. یکی از بیماری های شایع دستگاه گوارش یبوست است و زمانی اتفاق می افتد که روده بزرگ نتواند مواد زائد را از طریق رکتوم خارج کند. افراد مبتلا به این عارضه در یک دوره هفت روزه سه مرتبه یا کمتر مدفوع دفع می کنند یا در صورت درمان نشدن به صورت مزمن در می آید. در این صورت پزشک انما یا تنقیه را تجویز می کند که معمولاً برای تمیز کردن قسمت تحتانی روده است.

البته در برخی موارد دیگر، تنقیه ممکن است قبل از معاینات پزشکی روده بزرگ نیز مورد استفاده قرار گیرد. پزشک ممکن است قبل از عکسبرداری با اشعه ایکس از روده بزرگ، تنقیه را برای تشخیص پولیپ ها تجویز کند تا بتوانند تصویر واضح تری دریافت کنند. این روش ممکن است قبل از کولونوسکوپی نیز انجام شود.

انما (تنقیه) برای چه مواردی استفاده می شود؟

تنقیه را می توان در چندین وضعیت انجام داد که شامل موارد ذیل می شود:

1. یبوست

در صورتی که هیچ کدام از داروهای یبوست مشکل را برطرف ننموده است، روش تنقیه خانگی را پیشنهاد می شود. جریان مایع در پایین روده بزرگ ممکن است عضلات را تحریک کند تا مدفوع نهفته را حرکت دهند.

2. پاکسازی قبل از عمل

پزشکان برای اینکه بتوانند بدون مانع روده بزرگ را بررسی کنند، قبل از عملی مانند کولونوسکوپی تجویز انما دارند.

3. سم زدایی

برخی افراد تنقیه را به عنوان راهی برای پاکسازی روده بزرگ از ناخالصی ها، باکتری ها و تجمعاتی که ممکن است شما را بیمار کنند توصیه کنند اما در واقع هیچ مدرک علمی برای اثبات این دلیل وجود ندارد. روده بزرگ و دیگر ساختارهای دستگاه گوارش شما به طور موثر خود را تمیز می کنند و به همین دلیل است که دفع انجام می شود.

انواع انما (تنقیه)

برخی از انواع تنقیه به طور انحصاری در مطب های پزشکی انجام می شود. به عنوان مثال، تنقیه باریم که در این روش از یک ترکیب مایع استفاده می کند که نواحی خاصی از دستگاه گوارش را برجسته می کند تا پزشک بتواند معاینه واضح و دقیق تری داشته باشد. توجه داشته باشید که انمای باریمی برای درمان یبوست استفاده نمی شود.

نوع دیگر انما به راحتی در منزل قابل انجام است. این روش می تواند هزینه کمتری داشته باشد البته با توجه به ماهیت ظریف این روش بهتر است یک نفر در انجام آن به شما کمک کند و این فرد می تواند پرستار یکی از مراکز خدمات پرستاری باشد.

نوع دیگر تنقیه احتباسی می باشد که در این روش محلول مورد استفاده به مدت ۱۵ دقیقه یا بیشتر در بدن نگه داشته می شود و اصولا از روغن استفاده می شود.

روش انجام انما (تنقیه) در منزل

در این روش از محلولی مانند آب نمک و یک لوله استفاده می شود. در یک طرف لوله کیسه حاوی محلول قرار دارد و قسمت دیگر لوله مستقیما در رکتوم قرار می گیرد. برای اینکه محلول به درستی به روده بزرگ برسد باید در حالی که روی شکم یا به پهلو دراز کشیده اید زانوها را به سینه خود بغل کنید.

کیسه تنقیه را با محلول مورد نظر خود با آب گرم پر کنید. آن را روی یک قفسه حوله، قفسه یا کابینت بالای خود آویزان کنید. لوله تنقیه را به شدت به روان کننده آغشته کنید. مقادیر بیشتر روان کننده، قرار دادن لوله را در رکتوم راحت تر و راحت تر می کند. توصیه می شود از حمام برای انما استفاده کنید که در این صورت یک حوله در کف حمام خود قرار دهید. به پهلو روی حوله دراز بکشید و زانوها را زیر شکم و سینه خود بکشید. لوله روغن کاری شده را تا 4 اینچ  (حدود 10 سانتی متر) به آرامی وارد رکتوم خود کنید. محتویات کیسه تنقیه را به آرامی فشار دهید یا اجازه دهید با کمک نیروی جاذبه به بدن شما جاری شود. صبر کنید تا مایع وارد رکتوم شما شود، عمیق نفس بکشید تا محتویات کیسه تمام شود. وقتی کیسه خالی شد، به آرامی لوله را از رکتوم خود خارج کنید. لوله و کیسه را در سطل زباله بیندازید. احتمالا به سرعت نیاز به استفاده از سرویس بهداشتی خواهید داشت. در صورتی که تنقیه به خوبی انجام شود، انتظار می رود در عرض یک ساعت اجابت مزاج انجام شود. اگر موفق به دفع مواد زائد نشدید با پزشک خود تماس بگیرید.

درد هنگام انما (تنقیه)

در صورت احساس درد حین انجام انما یا تنقیه در منزل چه باید؟ اصولا تنقیه نباید درد داشته باشد اما در صورت احساس آن، درد ممکن است نتیجه بواسیر یا پارگی در پوشش رکتوم باشد. اگر هنگام وارد کردن لوله تنقیه یا فشار دادن مایع به داخل روده بزرگ احساس درد کردید، فورا تنقیه را متوقف کنید. در صورتی که میدانید زخم یا بواسیر دارید می بایست صبر کنید تا آن مشکلات رفع شوند بعد اقدام به انما نمایید.

بعد از کامل شدن تنقیه چه انتظاری باید داشت؟

هنگامی که کیسه خالی شد و لوله خارج شد، به پهلو دراز بکشید تا زمانی که نیاز به استفاده از دستشویی را احساس کنید که معمولا چند دقیقه طول می‌کشد، اما باید به محض اینکه احساس می‌کنید با احتیاط بلند شوید و به سرویس بهداشتی بروید.

تا چند ساعت آینده نزدیک دستشویی بمانید. ممکن است چندین بار نیاز به استفاده از دستشویی داشته باشید.

طی چند ساعت بعد از انما از بلند کردن اجسام سنگین خودداری کنید. افزایش فشار روی دستگاه گوارش شما می تواند باعث بروز آسیب هایی شود. اگر ظرف چند ساعت پس از انما دفع نداشتید با مراکز خدمات پرستاری تماس بگیرید. شما باید بتوانید در عرض 24 ساعت به فعالیت عادی بازگردید.

عوارض انما

انجام انما (تنقیه) در منزل معمولا بی خطر است و عوارض ندارد فقط باید به این نکته توجه نمود که استفاده پی در پی از تنقیه جهت خلاصی از وضعیت رنج آور یبوست یک مشکل بزرگ به همراه دارد و آن این است که بدن برای اجابت مزاج به انما وابسته شود که در این صورت ماهیچه های روده به مرور زمان ضعیف می شوند و توانایی طبیعی خود را از دست می دهند.  بنابراین توصیه می شود سعی کنید عامل ایجاد یبوست را از بین ببرید و با مصرف به اندازه مایعات و فیبر یبوست را درمان کنید تا به تنقیه عادت نکنید.