دسته بندی خدمات

br
loadin-name
انتخاب خدمت
تعیین تاریخ و زمان
خدمات مورد نیاز
انتخاب آدرس
تایید نهایی

وصل سوند معده(NG tube)

مشاهده سایر خدمات

سوند معده NG tube

برخی از بیماران به دلایلی بلع ندارند و نمی توانند از طریق دهان غذا دریافت کنند بنابراین از طریق سوند معده مواد غذایی و مایعات مورد نیاز بیمار وارد معده می شود. سوند معده یک لوله منعطف است که از طریق بینی وارد دستگاه گوارش می شود و کار تغذیه بیمار از طریق آن انجام می شود. اگر از این بیماران در منزل مراقبت می کنید و نیاز به دریافت خدمات پرستاری و گاواژ در منزل دارید، سرویک می تواند شما را کلیه مراحل پرستاری همراهی کند.
 

هزینه انجام سوند معده در منزل

هزینه انجام سوند معده توسط پرستاران سرویک 200 هزار تومان می باشد.

 

نحوه ثبت سفارش

جهت ثبت سفارش ابتدا نوع خدمت دریافتی را مشخص نموده و کلیه اطلاعات درخواستی را پر کنید، سپس کارشناسان سرویک با شما تماس می گیرند و پرستار به محل دریافت خدمت اعزام خواهد شد.

 

نحوه ارائه خدمت

پس از تایید سفارش، کارشناسان سرویک با شما تماس خواهند گرفت و هماهنگی های لازم جهت اعزام پرستار انجام خواهد شد.

پس از ثبت سفارش مبلغ 50 هزار تومان هزینه ایاب و ذهاب در فاکتور نهایی اعمال خواهد شد.

 

سوند معده NG tube  چیست؟

لوله NG لوله ای نازک و نرم از جنس پلاستیک ست که از بینی وارد گلو می شود و به معده می رسد. از این لوله  برای رساندن غذا یا دارو به معده برای افرادی که در خوردن یا بلع مشکل دارند استفاده می شود. همچنین می توان از آن برای خارج کردن مایعات یا هوا از معده استفاده کرد. قرار دادن لوله NG کمی ناراحت کننده است اما معمولاً دردناک نیست.  

چرا از سوند معده استفاده می شود؟

اینکه چرا افراد در هر سنی ممکن است به طور موقت یا دائم به لوله تغذیه نیاز داشته باشند دلایل مختلفی دارد. برخی از سرطان‌های سر، گردن و مری، ضربه به سر، آسیب مغزی تروماتیک (TBI)، سکته مغزی و اختلالات عصبی مانند زوال عقل و بیماری پارکینسون می‌توانند از غذا خوردن بیمار به صورت طبیعی ممانعت به عمل آورند. لوله های تغذیه نیز ممکن است برای افرادی که از خوردن غذا امتناع می ورزند و دچار سوءتغذیه شده اند توصیه شود.  برای سالمندانی که به آلزایمر پیشرفته مبتلا هستند، اغلب استفاده از سوند معده توصیه می‌شود و معمولاً به این دلیل است که بیماران مبتلا به زوال عقل در مراحل پایانی به وضعیتی به نام دیسفاژی مبتلا می شوند که در آن توانایی جویدن و بلع ایمن را از دست می دهند. دیسفاژی علاوه بر سوءتغذیه، خطر استنشاق غذا یا نوشیدنی و ابتلا به ذات الریه و آسپیراسیون را در بیمار افزایش می دهد . در موارد دیگر، اگر فردی از دستگاه تنفس مصنوعی استفاده می کند به سونده معده نیاز دارد. استفاده از ونتیلاتور نیز نیاز به سوند معده را در پی دارد.

سوند معده (لوله NG ) چگونه قرار می گیرد؟

این لوله NG می بایست توسط پزشک یا پرستار وارد بدن بیمار شود. اگر چه اکثر افراد هنگام وارد کردن سوند معده به هوش هستند مواردی نیز وجود دارد که متخصص مجبور می شود بیمار را بیهوش کند.

لوله NG از طریق سوراخ های بینی به بالا، از طریق مری به پایین و به معده وارد می شود. در طی مدت لوله گذاری متخصص از فرد می خواهد که عمل قورت را انجام دهد. اگر چه این روش ناراحت کننده است اما دردناک نیست. احساس درد نشانگر این است که لوله به درستی در جای خود قرار نگرفته است. بررسی جایگیری درست لوله با افزودن یا برداشتن مقداری از محتویات معده یا در برخی موارد ممکن است از طریق عکسبرداری باشد. پس از اتمام لوله گذاری قسمت بیرونی لوله روی پوست چسبانده می شود تا به طور تصادفی از جای خود جدا نشود.

خطرات و عوارض استفاده از لوله NG

بیمارانی که از سوند معده استفاده می کنند ممکن است عوارض مختلفی را تجربه کنند از جمله:

  • اسهال
  • حالت تهوع
  • استفراغ
  • گرفتگی شکم
  • تورم
  • آسیب به مری، گلو، سینوس ها یا معده
  • مشکلات تنفسی

دست و پنجه نرم کردن با سوند معده

عمدتا بیماران از ناراحت کننده بودن سوند معده شکایت دارند علی الخصوص هنگام وارد کردن آن اما با این حال مزایایی دارد که این ناراحتی را پوشش می دهد به عنوان مثال از برخی جراحی ها جلوگیری می کند. بعضا این لوله یک ابزار نجات دهنده است و ممکن است برای مدت کوتاه حدود 2 الی 3 روز مورد استفاده قرار گیرد.