ونتیلاتور یا دستگاه تنفس مصنوعی برای بیمارانی که مشکلات تنفسی موقت یا دائمی دارند مورد استفاده قرار می گیرد. در واقع این دستگاه وظیفه تنفس را به عهده می گیرد و در مواقعی که بیمار به شدت دچار کمبود اکسیژن یا اختلالات تنفسی شده است جان بیمار را نجات می دهد. اصولا این دستگاه در بیمارستان به عنوان یک راه حل کوتاه مدت برای کمک به تنفس در بیماران در حین جراحی یا در بخش مراقبت های ویژه برای کمک به تسهیل روند تنفس استفاده می شود اما در صورتی که بیماری می تواند ما بقی دوران بستری را در منزل بگذراند، به راحتی استفاده از ونتیلاتورهای پرتابل (قابل حمل) در منزل امکان پذیر است. مراکز خدمات پرستاری با اجاره ونتیلاتور در منزل مراتب آسایش خانواده ها را فراهم می کنند. مجموعه سرویک با در اختیار داشتن دستگاه های مدرن و کارآمد می تواند شما را در زمان نیاز به تجهیزات پزشکی و پرستاران متخصص همراهی نماید تا علاوه بر رفع دغدغه مراقبت از عزیزانتان، بهترین خدمات را نیز دریافت نمایید.
هزینه اجاره این دستگاه به مدت زمان مورد نیاز بیمار بستگی دارد و شامل زمانبندی ذیل می باشد:
جهت ثبت سفارش ابتدا نوع خدمت دریافتی را مشخص نموده و کلیه اطلاعات درخواستی را پر کنید سپس کارشناسان سرویک با شما تماس می گیرند و دستگاه به محل دریافت خدمت ارسال خواهد شد.
بعد از تایید سفارش دستگاه به منزل شما ارسال شده و کارشناس مربوطه پس از راه اندازی و ارائه مشاوره، مدارک و ضمانت های لازم را اخذ می نماید. کارشناسان سرویک 48 الی 72 ساعت قبل از اتمام زمان استفاده از دستگاه جهت هماهنگی تحویل یا تمدید مدت اجاره با شما تماس خواهند گرفت.
پس از ثبت سفارش مبلغ 50 هزار تومان هزینه ایاب و ذهاب در فاکتور نهایی اعمال خواهد شد.
چه مدارکی برای اجاره دستگاه ونتیلاتور مورد نیاز است؟
اجاره دستگاه ونتیلاتور موجب نجات جان بیماران با مشکلات تنفسی می شود. جهت اجاره دستگاه مدارکی مورد نیاز است که عبارتند از:
شایان ذکر است مدارک فوق تا پایان زمان اجاره دستگاه نزد سرویک به امانت می ماند و هنگام تحویل گرفتن دستگاه به شما برگردانده می شود.
ونتیلاتور چیست؟
ونتیلاتور (Ventilator) یا دستگاه تنفس مصنوعی، دستگاهی است که با توجه به شرایط بیمار به عمل تنفس کمک می کند و یا برای بیمارانی که قادر به نفس کشیدن نیستند، عمل تنفس را به صورت کامل انجام می دهد. این دستگاه اکسیژن را به داخل ریه ها منتقل می کند و دی اکسید کربن را از ریه ها خارج می نماید. در واقع عمل دم و باز دم را برای بیمار انجام می دهد.
اصولا از ونتیلاتورها در بخش های مراقبت ویژه و اورژانس استفاده می شود. اما ونتیلاتورهای پرتابل نیز وجود دارند که در شرایط خاص که امکان استفاده از تجهیزات بیمارستانی وجود ندارد مانند آمبولانس یا هواپیما می توان از آن ها استفاده نمود. یکی از مهم ترین کاربرد این نوع ونتیلاتورها، استفاده در منزل است.
چرا از ونتیلاتور استفاده می شود؟
ونتیلاتور ها با هدف رساندن اکسیژن به ریه ها، کمک به دفع دی اکسید کربن و برای کاهش میزان صرف انرژی بیمار برای تنفس تا بدن قدرت لازم جهت مبارزه با عفونت یا بهبودی را ذخیره نماید و همچنین برای نفراتی که دچار شرایط و بیماری های خاصی هستند مورد استفاده قرار می گیرد.
در کدام بیماری های از دستگاه ونتیلاتور استفاده می شود؟
ونتیلاتور چگونه کار می کند؟
در شرایط طبیعی و معمولی فشار منفی باعث تنفس می شود، به این معنی که از طریق بینی یا دهان هوا به داخل ریه ها جریان می یابد. اما دستگاه ونتیلاتور از فشار مثبت برای وارد کردن هوا به ریه ها استفاده می کند. درست مانند این است که روبه روی یک دمنده برگ بایستید.
ونتیلاتورها برای بیمارانی که به تنهایی نمی توانند نفس بکشند کار ریهها را انجام میدهد و دستگاه معمولا یک ثانیه هوا را به داخل میدمد، سپس تقریبا سه ثانیه مکث میکند تا بیمار بتواند بازدم کند و تا زمانی که دستگاه در حال استفاده است این کار را تکرار می شود.
در شرایط مختلف نوع دستگاه ونتیلاتور مورد استفاده برای بیمار متفاوت می شود. در صورتی که بیمار بیهوش باشد، یک لوله (لوله تراشه) از طریق دهان بیمار مستقیما وارد نای می شود و سپس سر دیگر لوله به ونتیلاتور متصل می شود. دستگاه مخلوطی از هوا و اکسیژن را برای رساندن اکسیژن به بدن به ریه ها وارد و در استنشاق کمک می کند. با هدف جلوگیری از منقبض شدن کیسه های هوایی، این دستگاه می تواند فشار پایینی را در ریه ها به صورت مستمر نگه دارد.
در صورتی که فردی دچار انسدادی مانند وجود یک تومور در نای باشد یا برای مدتی طولانی نیاز به استفاده از ونتیلاتور داشته باشد از لوله تراکئوستومی استفاده می شود. در این روش حفره ای در گلو یا نای بیمار ایجاد می شود و لوله تنفسی که لوله تراکئوستومی نامیده می شود وارد بدن بیمار می گردد و از سوی دیگر به دستگاه ونتیلاتور متصل می شود. این لوله تا زمانی که مورد نیاز است می تواند در جای خود باقی بماند. هنگام استفاده از این لوله بیمار قادر است صحبت کند و غذا بخورد.
آیا استفاده از ونتیلاتور درد دارد؟
استفاده از ونتیلاتور به خودی خود درد ایجاد نمی کند، اما لوله درون دهان ممکن است باعث ناراحتی شود. در این مدت بیمار نمی تواند از طریق دهان مواد غذایی دریافت نماید. پس از اتمام درمان و بیرون آوردن لوله به دلیل آسیب احتمالی وارد شده به تارهای صورتی شخص نمی تواند به راحتی صحبت کند.
دستگاههای تنفس مصنوعی ممکن است برای هفتهها، گاهی بیش از یک ماه مورد نیاز باشند. اگر چه استفاده از این دستگاه تجربه ناخوشایندی برای بیمار است چرا که می تواند به تارهای صوتی، نای یا ریه ها آسیب برساند، از آنجایی که جان بیمار را نجات می دهد بسیار حیاتی است.